Tim Vantol

Tim Vantol is al enige een vaste waarde in de scene. Na eerst in diverse punk- en hardcore bands te hebben gespeeld maakt hij nu furore met akoestische folkpunk. Tim speelt vooral veel optredens buiten de Nederlandse grens, getuige shows in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Denemarken. Nu hij 10 jaar in het vak zit en zijn nieuwste plaat ‘Burning Desires’ onlangs is verschenen gaat hij op tour waar het allemaal is begonnen: Nederland!

Tim Vantol omschrijft zichzelf als een eenvoudige man. Niet de beste muzikant of songwriter van deze wereld, maar hij doet het wel maar mooi. Al jaren maakt de in Amsterdam geboren rock troubadour het soort muziek dat de luisteraar uitnodigt om op een motor te stappen, het gaspedaal in te drukken en van het leven te genieten. En dat voor een steeds groter wordend publiek. In zijn liedjes zingt Tim met zijn robuuste, vertrouwde stem over wegen en thuis zijn, maar het draait allemaal om de opwinding over de reis er naar toe.

Burning Desires gaat over verhuizen, het bevrijdende gevoel om je van overbodige ballast te ontdoen en de lust om te reizen. In Tims geval naar de Duitse Alpen, waar hij tijdens een beklimming samen met een kompaan een hachelijke nacht in het donker beleeft.
Het verandert Tims kijk op het leven, naast een hervonden respect voor de natuur. Een ander thema is de bereidwilligheid om iets opnieuw te proberen, en desnoods nog een keer.