The Vintage Caravan / Black Mirrors / RRRags

THE VINTAGE CARAVAN

Met een gemiddelde leeftijd van bijna 23 jaar oud laten de IJslandse rockers van The Vintage Caravan een volwassenheid zien die kan wedijveren met bands die al decennia op tour zijn.
Het begint allemaal als het trio op de 2012-editie van het IJslandse Eistnaflug festival mag spelen. Vanwege hun leeftijd mag de band alleen onder begeleiding van hun ouders naar binnen. Het daaropvolgende komt als een grote verrassing voor de aanwezige muziekliefhebbers en journalisten.
Een verbazingwekkende hoeveelheid aan shows volgt op Europese tours (inclusief Engeland en Scandinavië) met bands as Europe, Grand Magus en Orchid. In 2016 speelt de band hun eigen headline tour door Europa, Engeland en Latijns Amerika. Ook spelen ze op festivals als Roskilde, Wacken Open Air, Hellfest, Summer Breeze en Graspop. En dat zijn er maar een paar van de immense lijst!
Tot dusver heeft The Vintage Caravan 3 albums op hun naam staan. Hun recente plaat ‘Gateways’ (Nuclear Blast) komt in Duitsland op nummer 75 binnen en heeft een aantal lovende recensies gekregen.

BLACK MIRRORS

Black Mirrors is het Belgische antwoord op zowat elke rockband. De band heeft een oneindige hoeveelheid toonaangevende rockinvloeden verzameld om hun eigen muziek vorm te geven en daar zijn ze goed in geslaagd. Als Anouk, Royal Blood, Nirvana, Janis Joplin en Queens of the Stone Age een muziekbaby zouden krijgen zou het Black Mirrors zijn!
Op 31 augustus 2018 ziet het langverwachte full-length debuutalbum ‘Look Into The Black Mirror’ het levenslicht (Napalm Records), voorafgegaan door stampende single ‘Günther Kimmich’. Met solide, krachtige riffs en sterke en catchy vocals brengt de band hun geluid naar een hoger niveau.  Het is een sterke eerste single voor een album dat een verbazingwekkende diversiteit aan rockstijlen laat zien. Een schoolvoorbeeld van al het moois dat kan gebeuren wanneer je je ziel hebt verkocht aan Indie, Garage Rock, Blues en een snufje Stoner Rock. De ongeremde Marcella Di Troia zingt, schreeuwt, croont en fluistert op prachtige ballads als ‘Moonstone’ of ‘Inner Reality’ maar gaat ook los op de dansbare grooves van ‘Lay My Burden Down’

RRRAGS

RRRags staat voor soulvolle, heavy rock uit de 70’s met bands als Grand Funk Railroad, The Stooges, Funkadelic en een vleugje Hawkwind. Na een jamsessie in september 2017 besluiten gitarist Ron Van Herpen (Astrosoniq, The Devil’s Blood), bassist Rob Zim (The Lords of Altamont) en drummer/zanger Rob Martin (Bliksem) om een band te vormen en snel een plaat op te nemen. Onder de leiding van producer Marcel Van De Vondervoort (Astrosoniq) waren de eerste songs zo ingeblikt.