The Heerlen Rooftop Project – Daktuin

Vanaf 2 juli is het voormalig parkeerdek van Q-Park Putgraaf in Heerlen te bezoeken als een kleinschalige urban farming tuin. Het groene initiatief op het betonnen dak is ontstaan in het kader van the Heerlen Rooftop Project, en komt uit de koker van SCHUNCK.

Plantenbakken vol kruiden, groenten, eetbare bloemen en heerlijke zitjes zorgen samen voor een groene oase in het Heerlense dakenlandschap. Tot mid-oktober is er in de daktuin van alles te beleven, waarbij talrijke kleinschalige activiteiten uitnodigen voor ontspanning en ontmoeting. Het architectencollectief Selvatico, één van de winnaars van de ideeënprijsvraag (2019) van the Heerlen Rooftop Project, heeft het ontwerp gemaakt. Dit activistische project heeft een concreet doel: aandacht scheppen voor een ontzettend groot onbenut potentieel – het stedelijke dakenlandschap – in de context van een enorme uitdaging, ons klimaat!

In het weekend van 2 en 3 juli opent de daktuin voor bezoekers. Er is onder meer een (non-alcoholische) Rooftop bar, waarin De Twee Gezusters bezoekers verwelkomen. Voor de kleinste bezoekers is er een schmink- en knutselprogramma. Tot en met eind oktober is het dak in de weekenden tussen 12.00 en 20.00 uur geopend. Bij slecht weer is er een vervangend programma bij De Twee Gezusters.

Meer Varia