Tentoonstelling Marwan Rechmaoui: Slanted Squares

Slanted Squares
De tentoonstelling Slanted Squaresbiedt een blik op het rijke oeuvre van Marwan Rechmaoui (1964, Beiroet, Libanon) van de afgelopen twee decennia. Werk waarin Rechmaoui, winnaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019,  stedelijke ruimtes onderzoekt en het politieke en sociale landschap van Beiroet en de regio in kaart brengt. Wat Rechmaouis werk zo uitgesproken invloedrijk maakt, is zowel zijn unieke verkenning van de gelaagde sociale dynamiek van de stad als de wijze waarop hij de sculpturale aspecten van vorm, volume en materiaal hiervoor naar zijn hand zet.Slanted Squaresis de belangrijkste tentoonstelling van zijn werk tot nu toe.

De tentoonstelling is te zien vanaf 24 mei t/m 8 september 2019 bij het Bonnefantenmuseum. De opening van de tentoonstelling Slanted Squares vindt plaats op donderdag 23 mei om 18.30 uur in het museum en is gratis toegankelijk. Het Bonnefantenmuseum is regulier geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. De tentoonstelling reist na 8 september door naar Sharjah Art Foundation in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten.

Over BACA
Sinds 2000 reikt het Bonnefanten de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) uit. De award is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre, dat invloedrijk wordt geacht door andere kunstenaars en door kunstprofessionals. De BACA bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro, een publicatie en een solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum.
Beeld: Blue (side view), 2019, concrete, tar, plaster and beeswax mounted on wood, 90 x 90cm. Photo by Marco Pinarelli