Rosemary’s Sons

Rosemary’s Sons zijn terug en spelen hun nieuwe album op vrijdag 9 juni in Sittard-Geleen

Het is een tijdje geleden dat we iets van ze gehoord hebben, maar het broederschap van Rosemary’s Sons is weer bij elkaar gekomen om nieuwe ideeën uit te wisselen en songs te schrijven. Met een nieuw, vierde album als resultaat: Take the day, own the night.

Na 3 succesvolle en veelgeprezen albums en tours stoppen Rosemary’s Sons in 2010. Het muziekklimaat was veranderd en zij ook. 10 jaar intensief leven in en voor de muziek was genoeg voor het broederschap. Maarten van Damme stapte over naar Racoon, een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de afgelopen 20 jaar. Thomas Lina zette zijn lang gekoesterde solocarrière voort. Ad van Halteren, Bart Herber en Martijn Hagens trokken zich terug uit de muziekbusiness om andere doelen in het leven na te streven.

Maar na 10 jaar was de muzikale innerlijke behoefte van deze 3 oprichters van Rosemary’s Sons de reden om de draad weer op te pakken. Met als resultaat het nieuwe album Take the day, own the night, geproduceerd door Joost van den Broek, bekend van zijn internationaal geprezen werk. De rootsrockers van voorheen zijn een rockroute ingeslagen die perfect bij hen past. Met hun Amerikaanse sound en verhalende songwriting gaan The Sons op een eigentijdse manier terug naar het allereerste begin. Hun volwassen kijk op het leven vertaalt zich via tastbare emoties in een eerlijk en toegankelijk poprockalbum.

Fotografie: Frank Poppelaars