Pianoconcert: A Thousand Keys and More

Geniet op zaterdag 11 februari van prachtige klanken in het Glaspaleis in Heerlen. Het toetsenorkest is samengesteld uit circa 35 cursisten die (elektrische) piano, keyboard, klavecimbel, fluit, sax, viool en cello spelen. Coach Fons van der Linden heeft de arrangementen geschreven en zal het orkest dirigeren.

Waar het voor blazers en strijkers heel gewoon is om in grotere bezetting samen te spelen, is dit voor toetsenspelers minder gebruikelijk. Vaak spelen pianisten alleen, met tweeën – quatre-mains – óf samenspelend met en begeleidend aan andere instrumenten.

SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert samenspel tussen cursisten en heeft haar jaarlijks terugkerende pianoconcert daarom uitgebreid naar een toetsenorkest. De kern van het orkest bestaat uit maar liefst 10 piano’s.

Gezamenlijk presenteren de cursisten drie stukken over de thema’s water en beweging én ‘een dag uit het leven van’. Aan bod komt onder andere muziek van Daniel Hellbach, ‘Walking in the rain’, Morton Feldman, ‘Twenty bus stops’, en Edvard Grieg, ‘Morgenstimmung’.

Za 11 februari 2023 - Za 04 februari 2023

Tijd: 15:00 - 16:00

Kosten: Gratis (reserveer je stoel)

Bestel tickets:

schunck.ticketteam.com/event/#

SCHUNCK Glaspaleis

Bongerd 18 Heerlen
Naar boven