Nomadic Mountains

Nomadic Mountains

Kunstenaar en gastcurator Jean Bernard Koeman (1964) stelt in samenwerking met SCHUNCK* en het  Dutch Mountain Film Festival een duizelingwekkende tentoonstelling samen.

Sinds haar ontstaan zoekt de mensheid bescherming in het barre landschap. In een welhaast volledig gecultiveerde natuur lijkt De Refuge hier het laatste overblijfsel van. De notie van De Refuge, het toevluchtsoord in de wildernis, staat centraal. Het zijn bouwsels, schuilplaatsen of oorden om je terug te trekken. Een documentair onderzoek naar architectuur boven de 1848 meter gaat een dialoog aan met kunstwerken die mentale ruimtes van minimaal eenzelfde hoogte verkennen.

De tentoonstelling is een wonderlijk gelaagde opstelling van beeldende kunst en architectuur- en tekstdocumenten. Ook worden er een aantal side-events met cinema en een Robert Smithson-
wandeling georganiseerd. Het toont de hedendaagse ontwikkelingen van de berghut, daar waar de mens al wandelend de wereld beweegt. Het onderzoekt ook de mentale positie van de kunstenaar en het museum hierbinnen; altitude poëtica en bouwen in de stilte. Kan een kunstinstelling ook een Refuge zijn?

Opening:

Zaterdag 30 juni 2018 om 17:00 uur.

Kijk voor meer info op https://schunck.nl/agenda/nomadic-mountains/

Zo 01 juli 2018 - Zo 02 December 2018

Tijd: 11:00 - 17:00

Kosten: € 6,-

Meer informatie:

schunck.nl/agenda/nomadic-moun

SCHUNCK* Glaspaleis, Museum (-1), Vitrine (0) en buitenlocaties

Bongerd 18 Heerlen
Naar boven