Noche de Flamenco

4e Editie van de jaarlijkse Noche de Flamenco in het prachtige Openluchttheater Valkenburg.

Op het programma staan optredens van Labryénco (feat. Falu de Cadiz (zang) en Conchita Boon (dans)) en Tiempos Nuevos feat. Cristina Hall (dans)

 

 

LABRYENCO

Voor de 3de keer zal Labryénco te zien zijn in het Openluchttheater Valkenburg. De reakties van het publiek zijn overweldigend. Twee jaar geleden waren ze voor het eerst te zien met danseres Conchita. Een onvergetelijk mooie avond die vraagt om een vervolg. De combinatie van Labryénco en Conchita is er een om je vingers bij af te likken. Voor deze show zal de groep nóg meer inspelen op de grote klasse van danseres Conchita Boon. Het ene moment explosief, het andere heel lyrisch of ingetogen. Bovenal gepaard gaande met veel dramatiek en expressie. Een lust voor het oog.

Hun laatste album “La Penultima” krijgt enkel 4 en 5 sterren recensies.

Een recensent van Mpodia noemde het concert van 2 jaar geleden ‘een wereldact die je in de sferen van de film Carmen van Saura deed verblijven’. Kenmerkend voor de stijl van de groep zijn het respect voor traditie (traditionele zang) en het gevoel voor experiment (fantastische bas en percussie).

Overtuig je van hun klasse door de live opnames 2 jaar geleden hier beneden te zien en te beluisteren. De opnames zijn gemaakt door Hélene Hoenjet.

Bezetting

Alain Labrie: gitaar/composities
Franklin Heijligers : (fretloze) bas
Falu de Cadiz : zang
Antal Steixner: percussion
Jaro Stuhlrajter: viool
Conchita Boon: dans

TIEMPOS NUEVOS

Gitarist Edsart Udo de Haes van Tiempos Nuevos wordt door velen gezien als de allerbeste in Nederland. Samen met de uitermate bezielde en getalenteerde zangeres/gitariste Maria Marín gaat hij op zoek naar flamenco zonder grenzen en clichés. Danseres Cristina Hall (Spanje) sluit perfect aan bij hun gedachtegoed. Evenals Conchita Boon danst zij vrij, intuïtief en met veel gevoel voor dramatiek. Tiempos Nuevos wordt gecompleteerd door de fenomenale drummer Jamie Peet. Luister beneden naar een mooie opname van Tiempos Nuevos