Kris Berry

Neo-soul zangeres Kris Berry naar Poppodium Volt op donderdag 3 november

We schrokken heel even toen we de tour poster van Kris Berry zagen, want tijdens de NOW tour stond er geen datum op in ons mooie Limburgse land. Gelukkig zijn de lijntjes kort naar deze geweldige zangeres en kunnen we alsnog met trots bekend maken dat ze naar het zuiden zal afreizen en wel op donderdag 3 november. Verwacht een heerlijke soul volle avond met Kris Berry en haar nieuwste album. De Caribisch-Nederlandse zangeres brengt met NOW haar meest persoonlijke muziekproject ooit uit. In het nu zijn, can be really hard, maar Kris had hier een ezelsbruggetje voor: “Je kunt altijd naar de lucht kijken; daar is veel ruimte”. Ze is met deze nieuwe plaat op zoek gegaan naar ruimte, vooral in haar hoofd.

Sinds haar debuutalbum in 2012 stonde de zangeres al op veel grote podia waaronder Paradiso en North Sea Jazz festival in Rotterdam. Voor het album Lovestruck Puzzles (geproduceerd door Perquisite) werd ze genomineerd voor beste album door 3FM en haar single Let Go werd 3FM Megahit. Perfect Storm volgde en werd gekroond tot Radio 2 Top Song. Maar dit was nog niet alles want Grammy-winnaar Gregory Porter nodigde haar uit om mee op tour te gaan waardoor ze onder andere driemaal in het prestigieuze Royal Albert Hall in London mocht optreden.

Deze avond komt Leonard Luka mee als support. Deze multi-instrumentalist, songwriter en producer met Nederlands/Indonesische roots komt uit Utrecht. Zijn soulvolle stem mengt hij met uitdagende percussie en elektronische invloeden. Verwacht een electrische mix van soul, r&b, indiemuziek.