Kerststad Valkenburg aan de Geul

Van 16 november t/m 6 januari 2019 bruist het in Valkenburg aan de Geul weer van de kerstactiviteiten! Mis dit niet, kom naar dé kerststad van Nederland!

Kerststad Valkenburg

Naast de alom bekende kerstmarkten in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot kunnen bezoekers ook van Kerst Miniaturen in MergelRijk en Winter Wonderland genieten. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa’s Village, Santa’s Gift Factory, het Winters Sprookjesbos en een schitterende Christmas Fairytales Parade. En wat dacht je van de Route d’Amuse?

Kerstmarkt Gemeentegrot
De 33ste kerstmarkt in de Gemeentegrot (gelegen onderaan de bekende Cauberg) is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Laat je verrassen door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die de Gemeentegrot typeren, nodigen u uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.

Kerstmarkt Fluweelengrot

Bezoek tussen 16 november en 30 december 2018 de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de 21e editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot je langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen en oude ambachten. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Kerst Miniaturen in MergelRijk
In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen. Je komt je ogen tekort bij het zien van de vele details, honderden huisjes, bewegende attracties, duizenden figuranten en kerstbomen. De sfeervol verlichte grot met haar bijzondere kerstbeleving en prachtige beelden van mergel vertelt je ook nog alle interessante verhalen over grotten en mergel. Iedereen mag zelf (gratis) een eigen mergel-souvenir maken. In een unieke film tekent de zandtovenaar, het kerstverhaal. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht

Winter Wonderland
Beleef de Sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld hun zandsculpturen hebben gebouwd. Laat je betoveren door de sprookjessfeer en twinkelende sfeerlichtjes. Deze sprookjessfeer gaat verder op de kabelbaan die verlicht wordt voor een romantisch tochtje richting de Brasserie de Wilhelminatoren. Beleef de ultieme kerstbeleving in Winter Wonderland!

Santa’s Village
Een sfeervolle Kerstmarkt in het hartje van Valkenburg voor het hele gezin. Allemaal gezellige originele chalets vol met leuke kerstspulletjes en gifts, afgewisseld met chalets waar je van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes, churos kunt genieten. Voor de grotere trek kan je in Santa’s Grill terecht voor een originele Duitse bratwurst direct van de gril, of je kunt er even tot rust komen in Santa’s bar onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein.

Voor de kids komt de Kerstman regelmatig naar zijn Santa’s Village op het Th. Dorrenplein, waar de mogelijkheid geboden wordt een foto te maken van de ontmoeting met de Kerstman.

Christmas Fairytales Parade
Twee keer per week trekt de volledig vernieuwde Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’bestaande uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg. Laat je betoveren!

Route d’Amuse

Al vele jaren wordt deze culinaire wandeling georganiseerd. De wandeling voor Bourgondiërs voert door het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet je van heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden en is er de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende wandelroutes.

 

Vr 16 November 2018 - Zo 06 januari 2019

Tijd:

Kosten: Raadpleeg de website voor meer informatie betreffende de entreeprijzen etc.

Meer informatie:

www.kerststadvalkenburg.nl

Diverse locaties Valkenburg

Diverse locaties Valkenburg
Naar boven