Judas – Theaterthriller

De rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder wordt het proces van de eeuw genoemd. Eén van de belangrijkste getuigen is Astrid Holleeder. In 2016 vertelde zij haar aangrijpende verhaal in haar boek Judas. Het boek (best verkochte boek van 2016 en tot nu toe al 500.000 verkochte exemplaren) bleek al heel snel een bestseller. Dit persoonlijk relaas vormt de basis voor de psychologisch theaterthriller Judas over angst, moed en verraad.

 

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar onthullende verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

 

Bloedstollend verhaal vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders

De psychologische theatertriller Judas vertelt het bloedstollende verhaal vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

COPRODUCTIE
Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.
CAST
Renée Fokker (Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.
REGIE
Johan Doesburg
SCRIPT
Sophie Kassies (De Prooi en Tirza)

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze theaterproductie.

Foto © MARK ENGELEN EN GIJS KUIPER