Heritage Sinfoniëtta, ‘DEBUT’

Het nieuwe orkest Heritage Sinfonietta speelt onder leiding van Martijn Pepels met solist Ralph van Daal in de Ursulakapel in Roermond op zaterdag 26 januari 2019 aanvang 20.00 uur.

Over Heritage Sinfonietta:

HERITAGE SINFONIETTA is een initiatief van dirigent Martijn Pepels en heeft als doel het professionele cultuur-aanbod in de kleinere steden van de provincie Limburg te vergroten.

 

Het aanbod van klassieke muziek door een symfonie-orkest wordt heden ten dagen veelal beperkt tot de grotere theaters/zalen zoals die in Maastricht, Heerlen en Venlo gevestigd zijn. Echter een zo compleet mogelijk cultuur-aanbod is van groot belang voor elke stad.

 

HERITAGE SINFONIETTA zal zich in haar programmering vooral op composities uit de klassieke tijdsperiode richten. Dit mede gezien de kleinere orkestsamenstelling en de toegankelijkheid van de composities. Er wordt geschreven cultureel erfgoed vertolkt in klanken. HERITAGE SINFONIETTA.

 

Het orkest is samengesteld uit professionele musici, die vaak ook als docent binnen de Limburgse muziekwereld werkzaam zijn. Ze geven het culturele erfgoed door aan de nieuwe generatie. Bij deze roeping hoort niet alleen het doceren maar zeker ook het uitvoeren.

 

HERITAGE SINFONIETTA heeft als doel minstens 2 keer per jaar een eigen programma te presenteren met als gast een uit de provincie afkomstig solist die tot het hoogste niveau is doorgedrongen. Gelukkig is deze lijst van grote omvang, zodat er nog veel te genieten valt.

 

Over het programma DEBUT op 26 januari 2019:

– Sinfonia X F. Mendelssohn
– Oboe concerto in D-moll L.A. Lebrun

– Serenade for Strings E. Elgar

– Sinfonia 18 W.A. Mozart

Za 26 januari 2019

Tijd: 20:00 - 22:00

Kosten: € 17,50

Bestel tickets:

www.eventbrite.nl/e/tickets-he

Ursulakapel

Voogdijstraat 24, Roermond
Naar boven