Haas / Jon Tarifa

Zowel Haas als Jon Tarifa dromen aanvankelijk van een voetbalcarrière, maar besluiten later een andere tak van sport te kiezen: rap. Zaterdag 13 april staan beide muzikanten als co-headliner op de planken van Volt!

JON TARIFA

Als klein kind in Albanië wil Jon Tarifa maar één ding: professioneel voetbalspeler worden. Hij neemt geen teddybeer mee naar bed maar een voetbal. Een blessure zorgt voor een voortijdig einde van zijn voetbalcarrière, dus is het tijd voor plan B: zanger worden.

Na eerst naar Amerika te zijn verhuisd komt Jon later in Nederland terecht, met een hoofd vol muzikale ideeën. Hij speelt eerst bij de band Nuclear Family en daarna bij L4, alvorens Jon in 2011 solo verder gaat. Hij verzamelt een band om zich heen met leden uit Duitsland, Suriname, Polen, Letland, Litouwen, Nederland en ook Albanië.

Een internationale band vraagt om een internationale aanpak: Jon brengt zijn debuutsingle dan ook simultaan uit in vier landen. Optredens volgen op het Curacao North Sea Jazz Festival (2011), Eurosonic Noorderslag (2014, 2015) en Parkpop (maar liefst vijf jaar achter elkaar).

Met Stargate Music producers Holger Schwed en Sander Rozeboom ontwikkelt Jon een nieuw geluid met meer zang en minder rap. Zijn single ‘Don’t Go’ wordt gebruikt in een tributevideo voor Barack Obama, gaat viral op internet en bereikt zelfs CNN en The New York Times. Het nummer wordt later officieel in Amerika uitgebracht.

HAAS

Jeffrey de Haas is een creatieve duizendpoot en getalenteerd rapper/muzikant. Na een carrière als professioneel jeugdvoetballer bij S.C. Heerenveen op de creatieve mid- positie besluit de oorspronkelijke Utrechter rond zijn 18e zijn creativiteit ergens anders voor te gebruiken: het schrijven van teksten. Al snel komt hij weer in aanraking met oude jeugdvriend Sebpie Moerenhout die producer is en beats maakt en samen brengen ze in 2010 ‘Haas de Promo’ uit.

Met zijn eerste demo en een ijzersterke performance wint Haas in 2011 de Drentse Popprijs categorie Hip Hop, een New Attraction Award en bemachtigt hij een plek op de talentstage van Eurosonic / Noorderslag in Groningen. Het jaar daarop speelt Haas op het Bevrijdingsfestival in Assen en Groningen.

Afgelopen periode is voor Haas een bewuste periode van stilte geweest. Er is in de studio gewerkt aan een nieuw geluid (naast hiphop ook pop, met band!) en nieuwe nummers die zijn sterkte karakter en eigen wil weerspiegelen. Haas is puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend. Hij is dichterbij zichzelf gekomen en is meer dan ooit klaar om zijn dromen en doelen te verwezenlijken. Een van die doelen is heel Nederland kennis te laten maken met zijn muziek en dat lukt hem best aardig met zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes. Check single ‘Wat als ik een Millie had’ maar eens!

Za 13 April 2019 - Zo 14 April 2019

Tijd: 20:00 - 01:00

Kosten: € 10,-

Bestel tickets:

poppodium-volt.nl/programma/88

Poppodium Volt

Odasingel 88 Sittard
Naar boven