Evita – Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a.

Don’t Cry for Me Argentina. The Truth is I Never left you.’ Het zijn twee regels uit dé song van Evita. De wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber over het leven van de Argentijnse presidentsvrouw en icoon Eva Peron heeft ons, sinds het verschijnen van het conceptalbum in 1976, nooit verlaten. Evita is een ware musicalklassieker die generatie na generatie weet te ontroeren. Niet voor niets noemde de Britse pers de musical bij de recente West End revival ‘a monumental show’.

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe. In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

Veertig jaar na de allereerste opvoering in Londens West End komt een nieuwe groots opgezette Nederlandse versie met in de titelrol de Limburgse actrice Brigitte Heitzer en met René van Kooten als Che. Ze worden begeleid door een negenkoppig live-orkest. De magistrale muziek van Lloyd Webber en de scherpzinnige teksten van Rice met hits als Don’t Cry for Me Argentina, Another Suitcase in Another Hall en de met een Oscar bekroonde You Must Love me maken Evita tot een ware theaterbelevenis!

Teksten Tim Rice
Muziek Andrew Lloyd Webber
Vertaling Daniël Cohen
Regie Paul van Ewijk
Choreografie Chiara Re
Spel Brigitte Heitzer, René van Kooten, Marijn Brouwers, Esmée Dekker, Yoran de Bont e.v.a.

Do 27 December 2018 - Zo 30 December 2018

Tijd: 20:00

Kosten: € 49,50

Bestel tickets:

www.theateraanhetvrijthof.nl/e

Maastricht

Vrijthof 47 Maastricht
Naar boven