Driver’s Seat X Aad de Haas X collectie SCHUNCK

Driver’s Seat presenteert de tentoonstelling We Don’t Live Forever Anyway met werken uit de collectie SCHUNCK. Tussen de lockdowns door werkten de deelnemers van Driver’s Seat hoopvol aan hun eigen tentoonstelling waarbij ze het zichzelf niet makkelijk hebben gemaakt.

Vera, Noha, Ward, Shilo, Bibi, Veerle, Eefje, Jules, Caro, Lisa, Lieve en Maureen zijn Driver’s Seat 2021-2022: de jongerengroep van SCHUNCK. Deze club koos ervoor om werken van Aad de Haas uit de collectie van SCHUNCK te kiezen, en die te combineren met andere kunstenaars uit de collectie. De keuzes die de Driver’s Seat leden maakten zijn heel persoonlijk. In de begeleidende teksten lichten ze hun keuzes toe en stellen ze zich heel kwetsbaar op. Ze laten zien hoe ze deze bijzondere combinaties van kunstwerken aan hun eigen leven en gedachtes koppelen, welke lessen ze leren van kunstwerken die lang voordat zij geboren werden gemaakt zijn of ze maken ons deelgenoot van wat zij met hun ogen zien.

Driver’s Seat werkte voornamelijk in tijden van lockdown en restricties aan deze tentoonstelling. Als die periode hun iets geleerd heeft, dan is het wel dat dingen heel snel kunnen veranderen en dat je je in een ogenblik in een situatie kunt bevinden die je eerder niet voor mogelijk hield. De titel van de tentoonstelling was voor hen dan ook een ‘no brainer’. Vanaf het moment dat het werk van Tim Ayres ‘We Don’t Live Forever Anyway’ voorbij kwam, was iedereen het eens: dit werk is belangrijk en dit wordt de tentoonstellingstitel. F&%* it; we gaan ervoor!

Te zien in de Aad de Haas zaal vanaf 1 mei 2022, alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Meer Expo