Blunderbuzz

Op 20 januari komt “Blunderbuzz” naar Poppodium Volt met het debuutalbum “No Sorrys”.

De band uit Dordrecht speelt rock in de meest brede zin van het woord. Beinvloed door alle gitaarmuziek tussen 1950 en nu, spelen ze een combinatie van bluesrock, punk, garagerock, new wave, blues, soul, reggae, Britpop, Disco en Americana. Blunderbuzz speelt eigen composities. De liedjes, met een pakkende melodie en een lekkere groove, vallen in de smaak bij bijna iedereen. Ook vanwege de mooie zang- en solopartijen.

Op 1 september kwam het eerste studio album “No Sorrys” uit op zo’n beetje alle streaming diensten ter wereld. Daarop 11 nummers in allerlei muziekstijlen. Het album heeft de titel gekregen van het nummer dat staat voor wat Blunderbuzz is. Ze sluiten geen compromissen, maken muziek die ze mooi vinden en ze hebben nergens spijt van. Dus “No sorry”.  Op spotify zijn via de volgende link te beluisteren.

Blunderbuzz bestaat sinds 2010, maar de definitieve bezetting werd pas gevonden na Corona, begin 2022. De band bestaat uit John Peters (zang, gitaar en bluesharp), Ron in ’t Veld (leadgitaar en backingvocals), Fred Goldberg (basgitaar), Radbouth den Hollander (toetsen en gitaar), Casper Rosenquist (drums en backing vocals) en Rowdy Muller (percussie, drums en backing vocals).

De naam komt van het Engels woord Blunderbuzz, dat juist weer een vertaling is van het Nederlandse woord donderbus. Een donderbus was een 16e eeuws geweer waarmee een lading kogels of metaalscherven afgeschoten werd.  Het wapen was zeer gevaarlijk op korte afstand en zeer geschikt om op een groep af te schieten. Je begrijpt de naam is niet voor niets gekozen. En daarbij komt dat het in het Engels ook gebruikt wordt als synoniem voor “een leuk feestje”.

De leadzanger John Peters heeft een band met Sittard. Van 1983 tot 1992 woonde hij in Sittard, waar hij studeerde voor jongerenwerker en tekenleraar. John was DJ in Donkiesjot in Fenix en in het Cirkel theater.  Hij hoopt dan ook dat het op 20 januari een weerzien wordt met vele oude vrienden.

Support act van de avond is “The Meadows”. Een jonge band uit Goudriaan, die je het gevoel geeft dat je naar een jonge uitvoering van U2 staat te kijken. Veel energie, mooie nummers en geweldig dromerig gitaarwerk.