Barockfestival presents Hans Dulfer Jazzband

Rock mee met Nederlands’ jazzlegende

Barok en jazz gaan hand in hand bij het improviseren op baslijnen. Jazzmuziek mag dan ook niet ontbreken bij het Barockfestival. Kom genieten van dit spetterend jazzconcert met Hans Dulfer, één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige muzikanten. Hij volgt trends op de voet, maar blijft jazzmuzikant in hart en nieren.

Musici bij Dulfer Jazz

Jerome Hol, gitaar,
Erik Barkman, bas
Gijs Dijkhuizen, drums
Hans Dulfer saxofoon

Over Hans Dulfer

Hans Dulfer (Amsterdam, 28 mei 1940) is een Nederlands saxofonist. Hij speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer.

Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, met de tenorsaxofonist Coleman Hawkins als grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met onder andere gitarist John McLaughlin); Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.);Theo Loevendie Consort; Reflud (een anagram van ‘Dulfer’); De Perikels en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan; voor zijn single ‘Streetbeats’ kreeg Dulfer er een gouden plaat.