A Celebration of Prince by Beautiful Strangers

Toen Prince onverwachts overleed in April 2016 kwam dat als een grote schok voor de muziekwereld. Deze legende was immers een inspiratie voor velen. Toen een aantal Nederlandse topmuzikanten het verzoek kreeg om te spelen op de herdenking van deze legende twijfelden ze dan ook geen moment. De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en zo ontstond The Celebration of Prince by Beautiful Strangers.

De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een gepassioneerde hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie. Van ‘Kiss’ tot ‘Controversy’ en van 1999 tot ‘Cream’, de hits komen allemaal voorbij.

De muzikanten durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau van de live performances van Prince op hun eigen stomende en funky manier naar het podium te vertalen. Zij doen eer aan de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was.

Eerdere shows in het theater werden al jubelend ontvangen. Site Theaterparadijs gaf de band vijf sterren: ‘’ … een wervelende show, die alles in zich heeft om het publiek een fantastische avond te bieden. Alles klopt tot in de puntjes… Ongelofelijk hoog muzikaal niveau…”.

De line-up bestaat uit louter topmuzikanten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam (zang) deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld (zang) is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark, Metropole Orkest etc). Singer-songwriter Jessy Hay (zang) is de muzikale leider. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful.

Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit de Spaanse bassist Joan Comaposada (Big Black & Beautiful, Berget Lewis en Yuri Honing) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). De blazerssectie wordt gevormd door Marc Mangin en Efe Erdem . Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en DI-RECT.  Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was, studeerde aan de prestigieuze Berklee School of Music en speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de Spraakmakende concertserie ‘ConFuse’.

Za 23 maart 2019 - Zo 24 maart 2019

Tijd: 21:00 - 01:00

Kosten: Voorverkoop €19,- / Dagkassa €21,-

Bestel tickets:

poppodium-volt.nl/programma/85

Poppodium Volt

Odasingel 88 Sittard
Naar boven