59e Kennedy-Mars Sittard

59e Kennedy-Mars Sittard

Paaszaterdag 30 maart 2024

De Kennedy-Mars Sittard is de oudste en één van de grootste Kennedymarsen van Nederland.

Ontstaan

Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. 80 km wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland. Tegenwoordig vindt de Kennedy-Mars Sittard ieder jaar op de zaterdag voor Pasen plaats. Het evenement trekt ruim 6000 wandelaars, waarvan 10% uit het buitenland komt. Loop jij mee? Durf jij het aan?

Route

De Kennedy-Mars Sittard loopt zowel door Nederlands Limburg als Belgisch Limburg en voert langs diverse kerkdorpen, waaronder het pittoreske witte stadje Thorn, maar ook langs de Belgische grensstad Maaseik. Start en aankomst is op de sfeervolle Markt in Sittard.

De route kenmerkt zich enerzijds door zware stukken zoals de brug bij Wessem, de kinderkopjes in Thorn en de tegenwind langs de Maas in België. Anderzijds zorgt de gezelligheid in diverse doorkomstplaatsen voor verlichting.

Alternatieve afstanden

80 km voor jou te veel? Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard organiseren wij ook de Swentibold-Mars van 40 km en de Mini-Mars van 10 km. Wandeltochten met minder kilometers maar dan wel met de kenmerkende sfeer van de Kennedy-Mars!

De route van de Swentibold-mars voert door het Land van Swentibold en sluit in Roosteren aan op de route van de Kennedy-Mars. De route van de Mini-mars voert door de kerkdorpen Einighausen en Limbricht en sluit daarna aan op de route van de Kennedy-Mars.

Meer Sport